Εάν ξυπνάτε συχνά τη νύχτα για να πάτε τουαλέτα – τότε διαβάστε αυτό.

Είναι το τέλος μιας πολύ κουραστικής ημέρας … αισθάνεστε καταβεβλημένοι… το σώμα σας “βαρύ”… τα μάτια σας κλείνουν … το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να κοιμηθείτε. Να κοιμηθείτε “βαριά”… ποιοτικά…

Πηγαίνετε στο κρεβάτι, κλείνετε το φως, σκεπάζεστε και προσπαθείτε να κοιμηθείτε. Είστε σίγουροι πως θα τα καταφέρετε με τόση κούραση που νιώθετε. Χωρίς να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει, ή πόση ώρα έχει πραγματικά περάσει από τη στιγμή που ξαπλώσατε, “πετάγεστε” από το κρεβάτι για να πάτε στην τουαλέτα.

Είναι ακόμα σκοτεινά έξω, σκέφτεστε “ε.. εντάξει, έχω ακόμα αρκετό χρόνο πριν το ξυπνητήρι χτυπήσει για ακόμα μία κουραστική ημέρα…” όμως δυστυχώς η ουροδόχος κύστη σας αναγκάζει ξανά να τρέξετε στο μπάνιο. Μία φορά … δύο φορές … τρεις φορές και ακόμη περισσότερο.

Αν το να ξυπνάτε συχνά τη νύχτα, όχι για ήδη γνωστούς λόγους, συμβαίνει με παρόμοιο τρόπο και σε εσάς θα πρέπει να ελέγξετε αν υποφέρετε από καλοήθη υπερπλασία του προστάτη.

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη είναι μία πολύ συνηθισμένη πάθηση μεταξύ των ανδρών πάνω από την ηλικία των 50 ετών. Αυτό που συμβαίνει είναι το εξής: ο προστάτης, που ο ρόλος του είναι η παραγωγή ενός υγρού που αναμειγνύεται με το σπέρμα και εξασφαλίζει τη ζωτικότητα των σπερματοζωαρίων, είναι ένας μικρός αδένας που βρίσκεται μπροστά από την ουροδόχο κύστη, περιβάλλοντας την αρχική μοίρα της ουρήθρας.

Όταν ο προστάτης αρχίζει να διογκώνεται (λόγω ορμονικών αλλαγών και άλλων διαφορετικών συνθηκών που συμβαίνουν στο σώμα) μπορεί να συμβεί αυτό που αποκαλούμε “καλοήθης υπερπλασία του προστάτη ή ΚΥΠ”, μία πάθηση που μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ενοχλητική, αφού μπορεί να μη σας αφήνει να κοιμηθείτε τη νύχτα, μπορεί να μη σας αφήνει να λειτουργήσετε φυσιολογικά κατά τη διάρκεια της ημέρας και γενικά να χειροτερεύει την ποιότητα της ζωής σας μέρα με τη μέρα.

Υπάρχουν πρόσθετα συμπτώματα που πρέπει να σας προκαλέσουν ανησυχία.

Για παράδειγμα, αν παρατηρήσετε ότι “δεν μπορείτε να περιμένετε” και πρέπει να τρέξετε στο μπάνιο για να προλάβετε να ουρήσετε εγκαίρως ή εάν η ροή των ούρων σας είναι αδύναμη και διαταραγμένη ή ακόμα και αν τελειώσετε την ούρηση, εξακολουθείτε να αισθάνεστε πως η ουροδόχος κύστη σας είναι γεμάτη … όλα αυτά είναι ανησυχητικά σημάδια που πρέπει να ελέγξετε και να φροντίσετε χωρίς καθυστέρηση.

Θυμηθείτε πως ακόμα και εάν υποφέρετε από καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, δεν θα έχετε απαραίτητα όλα αυτά τα συμπτώματα. Όμως, μην περιμένετε να φτάσετε στα όρια σας για να αναλάβετε δράση.

Μεταξύ των πολλών “παραδοσιακών” επιλογών για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, όπως οι χειρουργικές επεμβάσεις ή διάφορα φάρμακα, μπορείτε επιτέλους να δοκιμάσετε και μια φυσική λύση, ένα εξειδικευμένο συμπλήρωμα διατροφής που παρέχει γρήγορη υποστήριξη χωρίς να εκθέτει τους άνδρες σε κινδύνους, όπως το BRIZO®.

Το BRIZO® είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που έχει δείξει ότι παρέχει σημαντική ανακούφιση στην πλειοψηφία των ανδρών που το δοκίμασαν, καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Φυσικά, αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι παράλληλα θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας!!!

Οι παραπάνω πληροφορίες δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής.

Μοιραστείτε το:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Telegram